Kuchnia na słono Wielkanoc

Omlet z oliwkami i serem feta

Perfekcyjna propozycja na leniwe śniadanie, a nawet i wielkanocne śniadanie – wpisuje się przecież w jajeczne menu. 🙂 Można dodać wiele różnych dodatków, ja zdecydowałam się na oliwki oraz ser feta z dodatkiem świeżej bazylii, która dodaje pięknego aromatu.

Potrzebujecie: 

  • 3 jajka
  • 5-6 oliwek
  • 1/4 kostki sera feta
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  1. W miseczce rozbełtać jajka. Przyprawić solą oraz pieprzem.
  2. Ser feta pokroić w kostkę, oliwki na mniejsze kawałki, zaś bazylię posiekać.
  3. Wymieszane jajka wylać na małą patelnię. Dodać oliwki, ser feta oraz posiekaną bazylię.
  4. Chwilę trzymać na patelni, aż z jednej strony zetnie się jajko. Następnie zsunąć omlet na talerz  i przełożyć na patelnię drugą (nieusmażoną) stronę. Trzymać jeszcze przez kilka chwil.
  5. Na wierzch ułożyć świeżą bazylię oraz oliwki i ser feta. Podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

 

Zostawiając komentarz, użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych.

You Might Also Like